Pazar, Mart 25, 2007

Muayyen zamanlar


Ortaokul sularında, bir arkadaş (dişi), kulak misafiri olduğu bir erkek muhabbetini virgülsüz aktarmıştı. Ömürlerinin o çağı münasebetiyle belli başlı mevzulardan ötesini düşünemeyen iki üç oğlan, üşenmemiş, sınıfta regl olan kızların listesini ve nasıl bir tuvalet kollamacasıysa, "muayyen günlerinin" ayın kaçına denk geldiğine dair bir çizelge çıkarmış. Gururla bahsediyor eserinden, lakin diğer oğlan darmadağın: "Oğlum saçmalama, bunların hepsi ay başında olmuyor mu?"
O zaman değil, ama sonraki bir zaman, böylesi fantastik mi dersiniz, psikolojik gerilim mi dersiniz senaryo takılmıştı kafama. Dişi insanların tamamı aynı tarihlerde regl olursa, premenstürasyon hezeyanını da eklediğinizde o minimum bir hafta dünya üzerindeki hayat neye benzer? Trafik nasıl akar, devlet dairelerinde, çarşıda pazarda işler nasıl yürür? O nasıl bir tansiyondur; bence 2000'li yılları görmezdik...
Şimdiye kadar izlediğim hiçbir filmde, okuduğum hiçbir hikâyede, romanda, kadın kahramanların "aybaşı" vesilesiyle olayların gidişatını değiştirdiğini, onu bırakın regl öncesi heyheylenmesidir, sonrasında karın ağrısıdır, naletliktir, glikoza hücumdur, emaresinin geçtiğini görmedim. Neden? Nasıl olabilir? Halbuki köprüye çıkmışa, cinayete meyletmişe, istifa mektubu döşenene ilk sorulacak sorudur bu; "Her şey hormonal, sakin ol" ile neler neler çözülebilir.
Tıp teknolojisi şimdilik bu işten külliyen sıyırmaya imkân vermiyor. Tarihlerimiz çakışmıyor diye sevinelim mi yani! "Regl izni" kadınlar kadar, erkeklerin de sendikal bir talebi olmalı.
Pazartesi... Sakin olmalı.
Milka İdman Yurdu

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Biz de regl oluyoruz.Erkeklerin de kadinlarin muayyen günlerinde en az onlar kadar gergin olduklari süphe götürmez.Bir de bize sorsunlar(siz ve biz varsa:)prebasimariyoyorgunum istemiomvermiom halinin sonuclari düsünülecek olursa aslinda bu gün insanligin ve de uygarligin niye bu halde oldugu anlasilir.KRB yi öneriyorum(kadinlarin regl birligi,hatta partiye bile dönüsebilir ve hatta uluslararasi bir hareket bile olur valla)ama bunun karsisina da RKEH i(regl kurbani erkek hareketi) önermeden edemeyecegim!
bence sizin de kendinizi bu kadar ele vermemeniz lazim canim:)
D.Q

Adsız dedi ki...

Hayir sizi bendeniz Derman`dan baska okuyanlar da olmali.Tek yorum yazan gerzek ben miyim?
yoksa yorulmamak icin mi yorum yazilmiyor.yorum yazarak yorulmadigimi belirtmek isterim!umarim yormuyorumdur da!

Unknown dedi ki...

Cok özür dilerim, o 3 çocuktan biri bendim;3'ün 1'i bendim...