Perşembe, Mart 08, 2007

Cep sineması


Gözlerimi kapatınca bunlar oluyor:
- Önce, son gördüğüm, bir fotoğrafın negatifi gibi göz kapağımın içine düşüyor, sonra o görüntü suya damlatılan mürekkep gibi yayılıyor.
- Güneşe bakıp gözümü kaparsam, turuncu bir leke çıkıyor, ama bu leke iki gözümde de mi var bilmiyorum. İnsan gözü kapalıyken öbür gözünün gördüğünü görebilir mi?
- Bazen bir ip parçası çıkıyor, ben gözüm kapalıyken yukarı baktıkça o da yukarı çıkıyor. Uzun süre oynanabiliyor iple, aşağı kadar inince, birden yukarı fırlatabiliyorsun.
- Yoğun florasan ışığına maruz kalmış gözler kapatıldığında, anten girişi çekilmiş televizyon karlanmasına benzer bir görüntü çıkıyor, ama çabuk seyreliyor noktacıklar.
- Otobanda giderken, arabanın güneşli arka koltuğunda gözlerimi kapadıysam, kendimi ne kadar hazırlasam da, lamba direklerinin gölgesi refleksle gözümü kırpıştırıyor. Bunların araları da eşit uzaklıkta olduğundan, ritmik bir kasılma serisine dönüşüyor, güneşten alınan mayışma vitamini seyreliyor.
- Çok içtikten sonra gözlerimi kapatınca midem bulanabiliyor. Gözüm açıkken de aynı alkol seviyesindeyim, kapatınca neden işler değişiyor?
- Karanlıkta gözümü kapayınca, gözümü kapadığımı unutuyorum. İnsanın göz kapakları kapalıyken de, gözü açık olabiliyor. Uyuyakalınca gözü açık unutma tehlikesi var mı?
- Neden elim hep 'gözüm' yazmaya gidiyor?
Böyle...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

derman cavuş der ki
retinalarımız ortakmış kanka,ama sen bilincini kapatabilion mu? bana ondan habar vir..gözünü kapatmak kolay...açabilir misin bi daha gözünü ,bilincini kapatırsan?ya da açsan bile görebilir misin baksan bile?bile bile bilincini kapatabilir misin? cekbikuru@gmail.com