Perşembe, Mart 22, 2007

Hava ve yol durumu


Gece yolculuğu, dışarıda sadece ışığı olanları gösteriyor; göstermiyor da işaret ediyor. Daha taze geceyken, kolektif uyku saatinin geldiğine inanılmamışken, koridor boyunca florasanlar parlıyor, otobüs camlarını aynaya dönüştürüyor. Dışarıya bakıp da içeriyi görmek olmuyor. Oluyor da başka bir şey...

Gündüz yolculuğu, tarlaya ekili, balkona asılı, tabelaya yazılı olanı, el sallayanı gösteriyor. Başka tür bir akışkanlığı var. "Üst Geçit Yaptırma ve Yaşatma Derneği", kapıya sadece "Üye olmayan giremez" yazıp da yabancının okeye dördüncü alınmayacağı bir aylaklar lokali mi? Siverek'i İl Yapma Derneği var hayatta, Güvercin Sevenler Kulübü, İyilik Derneği; bunlar bu ülkenin başka yollarında durmakta... Kaputa cep telefonunu işlettiren bir taksici, sarı röno steyşın'a nasıl ve neye inançla 'Sarışın Manken" yazar? Yol kenarına tel örgü çekildiyse, niye bütün koyunlar oraya toplanır? Kim kayaların üzerine beyaz badanayla telefon numarası yazılmış bir otel "reklamına" kanıp da tatile gider? Kışlıkların tıpa tıpı döşenmiş yazlıklar baharlarda ne yapar? Traş zamanı gelmiş çimlere benzeyen o tarlalarda ne yetişmekte?
Bu alemde yerçekimi kanunu varsa, suyun da kaldırma kuvveti var. Yoldan dönünce ilk, "Taş sekerse ben de sekerim su üstünde" diyor insan, yer tez zamanda dibine çekiyor. Yine de, bu alemde yerçekimi kanunu varsa, suyun da kaldırma kuvveti var.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

senide o hizla firlatirlarsa su yüzeyine kayarsin tabii...sonrasi mi? bilemem...kaymak isteyen sensin...
D.Q

Adsız dedi ki...

seni de derken(de ayri olmaliydi)gitti karizma yaa...
D.Q