Pazartesi, Temmuz 28, 2008

Sinek noir

Bazı insanlara duyuğumuz nedensiz soğukluk ekseriyetle ileride kendini deşifre edecek bir hakikatle nedeni bulur. Ama bazı hayvanları nedensiz sevmeyiz ya da nedeni kolektif bilinçaltının çok halka berisindedir; inemeyiz.
Karasinek seven birini görmedim. Nedenlidir. Sevilecek bir yanı yok sayılır bir karasineğin; yapışkandır, sabah uykusunu pek fena tahrip edebilir, hiçbir şey yapmasa dahi pisliği çağrıştıran bir hali vardır. Fakat bir karasinekle yol filmi çekebilirsiniz. Karasinekler, emekli Alman çiftlerden ziyade Amerikan bağımsızları gibi çok güzel gezerler.
Beşikaş'tan bir taksiye atlarlar, Gümüşsuyu'nda dışarı atılan bir sigaranın peşinden camdan süzülürler. Taksim'de kırmızı ışıklarda bekleyen bir mali müşavirin arabasına atlar, müşavirin terli ensesini küçük küçük yoklayarak Yenikapı'ya kadar gelirler. İskelede mısır yiyen bir çocuğun koçanından otlandıktan sonra feribota atlayıp Bandırma'ya geçerler.
İnerken boru taşıyan bir kamyonun ön camına içerden yapışıp yolda şoförle birlikte türkü söylerler. Balıkesir'i geçince bir benzincide atlayıp, yanda kendin pişir kendin ye'cilere sulanırlar. Mangala bir sürahi su döküp kalkmak üzere olan bir ailenin 'Geç kaldık' kavgasına karışır, onların muayenesi eksik arabasıyla İzmir girişine kadar gelirler.
Terlerini, kalkmakta olan bir Havaş'ın klimasında atar, check in'i beklemeden Barcelona'ya giden bir uçağa binerler. İndiklerinde akşamüstü olur, susadıklarından hemen trene, oradan metroya atlayıp Barceloneta durağında inerler. Kumsalda leziz bir esinti vardır, kendilerine bir Pinacolada söylerler.
Yapsalar, yaparlar.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Hakikaten... Yapsalar yaparlar. Fakat karasinek seven birileri var galiba. Geçenlerde Çinli bir kuyumcunun internette ölü sinek satıp birkaç günde on bin sipariş aldığını okumuştum. Nerede gördüm ben bunu diye bakarken, bu tür tuhaf haberler veren bir sitede aradığımı buldum. Bulmaz olaydım zira altında maymun görünümlü domuz haberi vardı. Olay gene Çin'de geçiyor. Fotoğraf da koymuşlar. Pembe, ecüş bücüş bir mahluk. Çift tırnaklı, komik mi desem, korkunç mu, acayip bir surat... Bir hata daha yapıp altındaki yorumlara da baktım. Birisi, "doğan görünümlü şahin gibi bişi" yazmış. Gecenin de bir vakti. Tövbe estağfurullah... Zaten nereden gelir aklına böyle şeyler? Doğuştan LCD kafası var sende.

Adsız dedi ki...

LSD olmasın o?

Lilith dedi ki...

Valla sultan suleymana bile kalmayan su fani dunyada en fazla 25 gun yasam suresi olan sineklerin yerinde olsaydim yapardim..."Kucugum her yere sigarim, kanatlarim da var, 25 gunde devri alem hurrraaa" derdim...

selim ka dedi ki...

Vahe Kılıçarslan'ın "Isırgan" şiiriyle sinek-vasıtalı kitle intiharına kapı açmak istiyorum:

ISIRGAN
sokma artık etime sivrisinek
zaten olduk darbelerle tek yürek
olmuş yusyuvarlak dünyada tezek
bir de uğraştırma bizi sivrisinek

adını zaten koymuşsun
önün sivri arkan sinek
kaşıya kaşıya mahvolduk desek
acır mısın bize, ha acır mısın?

ne savaşçı bir ruhun var
kasıntısız akşam tutum dilek
bırak beni oturayım havadar
düşüneyim seninle bir kafadar

yoo, öyle şımarmak yok
bizim çevrede karınlar tok
gerçi ekonomik kriz üstümüzde
bizi sana benzetti ısırgan sivrisinek, ısırgan.

Adsız dedi ki...

@selim: Cansız manken Vahe mi bu? Gerçekten mi? Canım kardeşim Selim, Hakafan Attack'ı müsekkin niyetine okuyoruz. Bunaltmayın adamı.
@sacid: Said bey orada kelime oyunu yapmış. LCD olacak.