Cumartesi, Eylül 25, 2010

Kendini ban'lamak



Daha evvel '70 milyon sizi izliyor'da benzeri bir 'nereden-nereye' durumu yazmıştım. Her kelimede niyet ve zihniyet kendini bir lokma daha ele veriyor, bir kelime, bir cümle derken lafın sonunda kendinizi bambaşka bir yerde buluyordunuz.
Sabah'ın Günaydın ekinde 'Halk Ne Diyor?' köşesinden almıştım. Biri diyordu ki "Gay polis de olur, asker de. İnkar etmek anlamsızdır. Fakat burada olmaz. Belki ileride olabilir. Ama olmasa daha iyi olur."
Burada hülasa, 'olmasa daha iyi olur'dur.

Bambaşka bir vesileyle gezinirken şöyle bir metne denk düştüm. Nereden nereye...

"Evren üzerinde kimseye çirkin diyemeyiz bizim insanlığımıza yakışmaz ALLAH’ın yarattığı bütün canlının ayrı bir güzelliği vardır." diye başlıyor. E, tamam...
"Belki bazıları bunun bilincinde hareket etmiyebilir ama gerçekler acı olduğu için insanların çoğunluğu düşünerek hareket etmekten kaçıyor." Türkçe sakatlıkları bulunsa da bir fikir ortaya koyma niyeti, bir eleştirellik var. Sonra devam ediyor...
"Bizde istedik ki güzel bayanların seslicet odası olsun bütün güzellerimizi orda toplayalım sizlerde bu güzellikleri görmek istiyorsanız çıtır kızların odasına bağlanmak istiyorsanız bağlantılı resimlerimizi tıklamanız yeterli olacaktır."
Yuh... Evrenden, Allah'tan girip geldiğimiz yer burası mıdır? Sesli çet odası mı? Çıtır kızlar mı? Böyle bir girizgâha gerçekten lüzum var mı?
"Unutmadan şunuda söylemeliyim kimsenin güzelliğiyle, çirkinliğiyle dalga geçmeyin aksi takdirde banlanmanız an meselesi olur. Umarım bu konuda doğru anlaşmaya varmışızdır." diye bitiyor.
Ama ben de bitiyorum. Ban'lıyorum kendimi bir nevi...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Az önce tv'de Ajda Pekkan'ı istiklal'de yürürken gösterdiler. Hayvan hakları için imza verdi, çok güzel...Derken yanlışlıkla TAYAD standına gittiği ama onların yanında elini ayağını nereye koyacağını şaşırdı, "sonra uğrarırım" dedi. Şikayetçiyim Pınar Hanım, insanların seçmeli duyarlılığından. ..

Adsız dedi ki...

daha sık yazın lütfen, hergün kontrol ediyorum...

cündebaz dedi ki...

diyorum ki bir cümleyi diğerinden ayırmayayım haksızlık olur forum örf ve adetlerinden sapmak olur, ama şu "aksi takdirde banlanmanız an meselesi olur." kadar tatlı bir şeyi ben ne gördüm ne duydum. yani ki biriyle dalga geçtiniz mi kapıda zile basan ban, sandalyeniz sallanır gibi mi oluyor, yok deprem değil o ban. bugün sağından kalktı moderatör beyler ona dua et (forumumuz duanın her türlüsünü de özendirmektedir), yalnız yarın solundan kalktı mıydı banlanman an meselesi, demedi uyarmadı deme.

bilmem banlatabildim mi?