Pazartesi, Şubat 19, 2007

Gizli buzlanma/ tecahülüarif


Geçenlerde, bayağı geçenlerde, biri dedi ki "Önce sen bana boş bir mail at, beni yeni mail yazamıyorum; sadece reply yapabiliyorum."
Bu işaretlerden yol kenarlarıda hep vardı da ben mi görmedim: "Gizli buzlanma! Viyadükler ve köprüler yollardan önce donar."
An itibarıyla, Iggy Pop'un Avenue B'sinde ikinci turu yaparaktan, vücudumdaki "gizli uyuma"nın emarelerini biriktiriyorum. Gözleri kapamadan evvel başlayan çok şey var. Masanın sağ yanı fena halde karışık. Bir şeyi ararken kendini ortaya atıvermiş olmalı, manasız neşriyat toplama hastalığının bir meyvesi kesiverdi farenin önünü: "Türk Dilinin Uyak Sözlüğü." Türkiye'de ilk kez hazırlanmış; iddialılar. Hedef kitle olarak şu insanlara seslenilmiş: Öğrenciler, öğretmenler, yazarlar, reklamcılar, şairler, şiir yazmaya hevesli gençler, mizah yazarları, bulmaca meraklıları, dilciler, şarkı sözü yazarları, çevirmenler... Birinci bası 1983; yayın hakkı Nevzat Erkmen'in.
En çok şiir yazmaya hevesli gençlerle, şarkı sözü yazarları cazibeli geldi bana. Rastgele açtım: Antitoksin- hamsin- pepsin- mersin- meşin- peşin- ateşin- fotin- nikotin- potin- giyotin- tayin- lalettayin diye gidiyor. Aslında hiç fena gelmedi. Başka bir zaman olsa oturur bundan şiir bile yazardım.
Yeni şiir yazamam, uyak atarsanız reply yapabilirim. Telif- muhtelif- tasnif- aznif- prezervatif- inisiyatif- akuzatif- en sevdiğim söz sanatıdır tecahülüarif.

Hiç yorum yok: